Въвеждат вечерен час в Стара Загора от 21:00 до 05:00 ч, затварят “кучешките градинки”

На територията на община Стара Загора ще бъде въведен вечерен час за времето от 21:00 часа до 5 часа сутринта като допълнителна мярка с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Решението бе обявено от областния управител Гергана Микова след заседание на общинския кризисен щаб и влиза в сила от 1 април.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров представи и другите засилени мерки срещу разпространението на болестта, сред които са увеличение количествата и периметъра на дезинфекция и забрана за събиране на открито на повече от двама възрастни на едно място. Предвидено и затваряне за посещение на т.нар. “кучешки градинки” заради поредица от сигнали за злоупотреби.

На брифинга бе оповестено още, че от началото на извънредното положение в града са издадени 38 акта на хора, нарушили заповедта за разходка в парка. Наложени са глоби и на двама управители на търговски обекти за неспазване на необходимата дистанция между клиентите. Седем са досъдебните производства за нарушаване на карантината и едно за хулиганство спрямо длъжности лица на КПП.