Община Стара Загора поздравява всички здравни работници

На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички здравни работници, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората.
7 април е обявен за Ден на здравето през 1948 г., когато е основана Световната здравна организация. От 1964 г. на тази дата в България се чества Денят на здравния работник.
Страните членки на Световната здравна организация са 180. България е част от организацията от нейното основаване и участва активно в програмите за подобряване на здравните услуги у нас, за премахване на острите заразни заболявания, за опазване на околната среда, в борбата със СПИН и раковите заболявания и превенцията на смъртността поради тютюнопушене.
Световният ден на здравето през 2020 г. е под мотото „Остани вкъщи! Спаси живот“.
„Уважаеми здравни работници,
Поздравявам ви със Световния ден на здравето и професионалния Ви празник!
Скъпи лекари, медицински сестри, санитари и всички, които работят в системата на здравеопазването, приемете моята дълбока благодарност за неуморната енергия и грижите, които полагате денонощно за Вашите пациенти, в това трудно време на изпитания за всички хора по света.
Призванието да спасявате човешки живот не е само професия, то е мисия на силния дух, на решителността и смелостта.
Нека професионализмът, всеотдайността и човеколюбието Ви ръководят при вземането на ежедневните, понякога нелеки решения в името на болния.
Бъдете силни, продължавайте да вдъхвате надежда и да носите изцеление на хората! И нека получавате още повече заслужена признателност за вашите усилия и отдаденост!
Бъдете вдъхновени, целеустремени и посветени на благородната Ви професия!
В навечерието на Великден, когато християнският свят отправя съкровена молитва за здраве и спасение и Божие благословение за най-обичаните ни хора, желая на Вас и Вашите близки да сте здрави, да има спокойствие и топлина в домовете ви! Продължавайте да бъдете винаги добри и състрадателни! Честит празник!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров изпратен до здравните заведения в общината.