Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и Общественият дарителски фонд направиха дарение на Клиниката по инфекциозни болести

Лайънс клуб Стара Загора – Тракия с подкрепата на Обществен дарителски фонд дариха 9 болнични легла с дюшеци и странични бордове на стойност близо 6 000 лв. на Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора. Те са за пациентите, заразени с коронавирус COVID-19.

„Дълбокото убеждение на членовете на нашия клуб е, че хората са родени да вършат добри дела. Седем от деветте легла са дарение от Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и с индивидуалната помощ на членовете на клуба – д-р Ивайло Дочев, Янко Янков и Иван Иванов, както и Радослава Минчева, която е член на Лайънс клуб Витоша – София. Вярваме, че леглата ще бъдат от полза за болницата и пациентите ще се лекуват по-успешно и при по-добри условия. Предварително съгласувахме нашето намерение за дарение с ръководството на болницата за да купим най-подходящите за целта легла. В кризата, в която се намираме, ключовата дума е солидарност и се надяваме още много хора да преодолеят страха и да отворят сърцата си” – каза президентът на Лайънс клуб Стара Загора – Тракия Георги Симеонов.

Тони Куцаров, който е член на Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и на Граждански клуб ЛИПА допълни, че след направените седем дарения преди Великден от Гражданския клуб, благотворителните инициативи ще продължат. Следващата е изграждане на видео наблюдение във всички стаи на Клиниката по инфекциозни болести.

Двете легла, дарени от Обществен дарителски фонд – Стара Загора са закупени със средства от последната дарителска кампания. Всички постъпили по дарителската сметка пари, които останат след приключването на кризата, ще бъдат насочени към хората в най-затруднено положение за закупуване на хранителни продукти, уточни директорът Даниела Димитрова.

„Искрено благодаря за това дарение, защото с него се подпомага не само дейността на болницата, но и се осигурява възможност пациентите да бъдат лекувани при много по-добри условия. Леглата са изключително необходими в настоящата ситуация” – каза д-р Георги Минков, зам.-директор по медицинската дейност на Университетската болница.