7 години затвор за мъж, изнасилил два пъти 19 – годишно момиче

7 години затвор с първоначален „строг” режим отреди Районна прокуратура – Казанлък на 36 – годишния О.А., изнасилил два пъти 19 – годишно момиче. Обвиняемият извършил деянието в условия на опасен рецидив и при продължавано престъпление. О.А. се укривал след извършване на престъплението.

36 – годишният насилник извършил деянието в тъмната част на 10 срещу 11 август 2019 г. В часовете между 22.00 на 10 август до 2.30 на 11 август, той завлякъл пострадалата в горската местност в землището на с. Копринка „Червената глина”, където я принудил със сила и осъществил с нея два пъти насилствен полов акт.

О.А. упражнил физическо насилие спрямо младата жена, изразяващо се в дърпане за косата, нанесъл й два шамара по лицето, притискал я по устата, за да не вика и я заплашил с думите: “Мълчи, ще те убия”

– престъпление по чл. 152, ал.3, т.5, вр. ал.1, т.2, вр. чл.29, ал.1, б.”а” и б.”б”, вр. с чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Деянието е извършено в условията на рецидив, след осъждания за престъпления против собствеността и противозаконни отнемания на моторни превозни средства. През февруари 2019 г. насилникът е изтърпял 5-годишно „лишаване от свобода”.

Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража” на 23 август 2019 г. В момента той изтърпява наказанието си в затвора.