Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 33-годишен мъж, установен да държи марихуана след полицейска проверка във връзка с извънредното положение

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.М., на 33 г., за това, че на 15.04.2020 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – марихуана – престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

На 15.04.2020 г. обвиняемият С.М. се разхождал в западната част на град Стара Загора през нощта. Поради въведеното извънредно положение, полицейски служители решили да извършат проверка на документите на С.М., но той се държал нервно и неадекватно. Поради тази причина, те направили обиск на С.М., като в джоба на якето му била намерена суха тревиста маса, завита в лист хартия. При тестване с полеви наркотест, тревистата маса реагирала на високорисково наркотично вещество – марихуана. Наркотичното вещество било иззето по съответния законов ред, а С.М. бил задържан.

Той е осъждан, с постоянен адрес и трудово ангажиран. Деянието на 15.04.2020 г. е извършено в изпитателния срок на предходно негово осъждане. Обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като е било внесено искане до Районен съд – Стара Загора за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. С определение на съда е взета мярка за неотклонение “Домашен арест“ по отношения на С.М.