ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ПАСХАЛНИЯТ 8 БРОЙ НА „ЦЪРКОВЕН ВЕСТНИК” – ДОСТЪПЕН Е И ОНЛАЙН

Броят е посветен на „Различната Пасха”, която през тази година заради новата пандемия ни завари в необичайни и непредвидени от никого глобални карантинни мерки.

С цел да се утешат, а ако може и да се развеселят сърцата, откривайки смисъла на всичко случващо се около нас, в пасхалните страници място намират различни по съдържание авторски текстове. Стремежът на които обаче е един – да изведат онези дълбоки истини, които през всички векове са помагали на верните да продължават уверено към едната спасителна и преодоляваща всичко Истина – Разпнатия и ВЪЗКРЪСНАЛИЯ БОГОЧОВЕК.

*

Патриаршеско и синодално пасхално послание към верните българи – стр. 1-2.

*

Оставайки верни на положената от Църковен вестник преди 11 години традиция и през тази ви представяме актуална информация за вече 2020- хилядното посрещане на СВЕТЛИНАТА С БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН на Божи Гроб, Която „мракът не обзе”; както и Пасхалната нощ в ПКСХП на БПЦ-БП „Св. Ал. Невски” в рубриката „Хроника от България и света” – стр. 2.

*

Колонка на редактора: „Различната Пасха” – стр. 3

*

Теология: „Личният кръст като средство за живот в Христа” – стр. 4-5

*

Църковно изкуство: „Безмълвни иконописни разкази за излизане от безизходица”, автор дкторант-богослов Лиана Гълъбова – стр. 3-7

*

Църква и общество: „Не е в наша власт да направим света по-добър”, на протойерей Стивън Фрийман, превод от английски Йоан Василев – стр. 6

*

Амвон: „На вратата тропа истината за духовния ни живот” – стр. 8

Отговорен редактор на пасхалния брой: Анула Христова

Новият брой на Църковен вестник може да четете тук:
https://new.sliven.net/res/news/321253/CV_BR8_2020_NEW.pdf

Стари броеве на Църковен вестник може да четете тук:
https://bg-patriarshia.bg/newspaper.php