Кампанията „Тренирай у дома“ предизвика българите да са активни

На 30 март стартира най-новата кампания на Български спортен тотализатор – „Тренирай у дома“. В нея добре познатите лица на СПОРТ ТОТО и обичани спортисти показват как успяват да поддържат добрата си форма и да живеят активно у дома. Лъчезарният и винаги позитивно настроен Део даде старт на “Тренирай у дома”.
В период на извънредно положение, кампанията е логично продължение на „Предизвикай себе си! Заедно за българския спорт“. Като част от нея лицата на тотото и родни спортисти предизвикаха българите да са физически активни, докато са у дома и да споделят това в социалните мрежи.
Резултатите от предизвикателството показват, че жените са по-големите ентусиасти от мъжете и са по-склонни да се грижат за себе си, когато става дума за спорт у дома. Те наблягат на тренировките за корем и крака, като много често включват и децата си в тях – за разнообразие или пък, за да ги стимулират физически.
Голяма част от хората тренират със собствената си тежест. Този вид тренировки подобряват координацията и силата на тялото, като имат ефект върху психическото здраве и продуктивността. Предпочитани са и заради липсата на специална подготовка и допълнителни уреди.
Част от последователите на СПОРТ ТОТО показаха, че могат да бъдат изключително креативни по време на тренировките си у дома. Те избраха да спортуват с купи сено, с децата или половинките си и да използват креативно мебелите вкъщи, за да поддържат своята форма. Не липсваха примери и за класически тренировки с велоергометър и бягане на пътека, вдигане на гири и дъмбели. Късметлиите с двор към дома си пък подхванаха мотиките, което препоръчват като чудесно физическо натоварване за цяло тяло.
“Тази кампания е още един начин да поддържаме не само тялото, но и духа си. Важно е, дори когато сме поставени в такава извънредна ситуация, да се опитаме да направим всичко възможно да се грижим за себе си и за здравето си. Решихме, че личният пример е най-заразителен. Радвам се, че българите също откликват на нашето предизвикателство и споделят своите активности вкъщи с нас“, разказва Део.
Български спортен тотализатор е създаден и работи с мисията да поддържа развитието на професионалния и стимулира масовия спорт в България.