По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже за кражба от къща

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.И., на 29 г., и М.Н., на 22 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 21.02.2020 г., в с. Оряховица, общ. Стара Загора, като съизвършители, отнели чужди движими вещи – две ръчни бормашини, един ъглошлайф и един поялник, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят, като М.Н. е извършил деянието в условията на повторност – престъпление по чл.194 ал.1 вр.чл.20,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс – за Т.И. и престъпление по чл.195,ал.1,т.7 вр.чл.194, ал.1 вр.чл.20,ал.2 вр.ал.1 вр.чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс за М.Н.

Обвиняемите живеели в село Оряховица, общ. Стара Загора. Двамата били трайно безработни и решили да извършат кражба, за да си набавят средства за съществуване. Обвиняемите Т.И. и М.Н. влезли в дома на пострадалия и отнели различни инструменти, които искали да продадат. След извършване на деянието и разкриване на престъпната им дейност, вещите били открити в домовете на обвиняемите, а те били задържани от органите на полицията. Т.И. и М.Н. са криминално проявени. Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.