19 излекувани от COVID – 19

19 души с коронавирус са излекувани в Университетска многопрофилна болница ,,Проф. д-р Стоян Киркович”. Това съобщи директорът на здравното заведение. Професор Йовчев благодари на всички дарители.

,,Някои на някого дарява, което е израз на съпричастност. Благодарен съм на всеки дарител допринесъл за възможността лекарите от УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” да оказват помощ, защитени и подготвени за диагностика и лечението на пациенти страдащи от коронавирусна инфекция”. – написа в личния си фейсбук профил проф. Йовчев.
Длъжен съм да заявя, че в дарителската кампания на лечебното заведение се включиха огромен брои фирми, местни и държавни институции, които допринесоха за своевременна подготовка и доставка на ЛПС, дезинфектанти и апаратура за клиниките и отделенията. Това осигури възможност за изграждане на съвременна лаборатория на откриване на коронавируса и започване на бързо и съвременно лечение. Така лекарите на това лечебно заведение спасиха живота на 19 пострадали и предстои да бъдат изписани още 15, които се лекуват. Само заедно можем да бъдем проспериращи. Благодаря на всеки дарител, благодаря на всеки един лекар и медицински специалист от УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, които остана на работното си място заради всеки един от Вас”. – пише още директорът на университетската болница.