Има вариант “Берое” да доиграе сезона с юноши. Туба и Макута почти сигурно остават под Аязмото

Спортният директор на “Берое” Грудев обяви в студиото на “Инфо Зона” на ТВ СТЗ, че категоричната позиция на клуба е сезон 2019/2020 да се доиграе в пълния си формат и в противен случай отборът ще излезе за своите двубои само с юноши. Очаква се днес БФС да разясни как и по какъв начин да се възобновят тренировки, а до края на седмицата да има повече яснота и по отношение на доиграването на шампионата.

Грудев информира, че се водят разговори с шефовете на белгийския „Брюж” и португалския „Брага” отдадените под наем в „Берое” Ахмед Туба и Гаюс Макута да продължат да играят в старозагорския тим. „Доволен съм, че преподписахме договорите на Александър Цветков, Иван Минчев и Георги Ангелов. От контузии изцяло се възстановиха Александър Василев, Зоран Йосипович и Карлос Охене, което няма как да не ни радва”, каза още спортният директор на „Берое”.
Очаква се юношата Мартин Маринов да получи предложение за професионален договор и заедно с Иван Гошев и Стоян Иванов да бъдат пратени да се обиграват в отбори от Втора лига.

„Берое“ се разделя с четирима и чака двама нови през лятото

Вижте цялото интервю на Грудев тук: