Юбилейната научна конференция на Тракийски университет ще се проведе под патронажа на двама министри

По случай 25-годишнината от създаването на Тракийски университет – Стара Загора ще се проведе онлайн юбилейна научна конференция на 15-ти май. Тя е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.
Специално участие с пленарни доклади ще вземат Мария Габриел – еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“ и проф. Живка Овчарова – директор на Изследователския институт по информатика в Карлсруе, Германия.
В отделните научни направления, съобразнио спецификата им, пленарни доклади ще изнесат и проф. Кармел Чефай от Малта, Никола Масино – вицепрезидент на Linear Group, Италия и Самир Лигата – технически директор на Team Media, Босна и Херциговина.
Пленарните доклади се отнасят до перспективите в образованието, което е отразено и в мотото на Юбилейната научна конференция: „Тракийски университет – университет на бъдещето“.
Участието на г-н Масино и г-н Лигата е със съдействието на Красимир Терзиев – член на Настоятелския съвет на Тракийски университет и ръководител на отдел „Международни продажби“ на VIVACOM.
Г-н Терзиев също ще се включи в научната конференция.
Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков приветства всички, които желаят да вземат участие в научната конференция: „Нашият университет непрекъснато се развива и укрепва, утвърждава своите позиции и авторитет като образователна и научна институция в областта на медицинските, ветеринарномедицинските, аграрните, икономическите и техническите науки, екологията, педагогическите и социалните дейности. Той заема достойно място сред академичната общност в страната и в чужбина. Особено ми е приятно, че нашият университет отново става средище на научната мисъл. Учени от различни държави ще обменят информация за новости и постижения в различни области на науката.“
До момента над 330 души от български и чуждестранни университети са заявили участие в конференцията, която ще се проведе в 7 научни направления: ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА; АГРАРНИ НАУКИ; МЕДИЦИНА И БИОМЕДИЦИНСКИ НАУКИ; ОБЩЕСТВЕНО ЗДРАВЕ И ЗДРАВНИ ГРИЖИ; ПЕДАГОГИКА И ПСИХОЛОГИЯ; БИЗНЕСЪТ И РАЗВИТИЕТО НА РЕГИОНИТЕ; ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ.
Конференцията ще бъде открита от министър Вълчев и министър Танева с пленарни доклади.