Близо 93 хиляди лева са постъпили в дарителската сметка на Община Стара Загора за борба с коронавируса

Близо 93 хиляди лева са постъпилите до момента парични средства по дарителската сметка, открита от Община Стара Загора, в подкрепа на борбата с коронавируса. Структурата на КНСБ в Общинска администрация подпомогна кампанията с 1 000 лева.
Добрият пример бе последван и от Михаил Серафимов, който е превел 800 лева. Антония Костова подпомогна благородната кауза със сумата от 300 лева. В знак на съпричастност Росица Колева от „Загорка“ АД е дарила по сметката 325 лева.
Доброто е подкрепено и от Мария Динева, председател на Общински съвет. Тя е предоставила 1 тон брашно за нуждите на социалните домове, намиращи се на територията на община Стара Загора.
На априлската сесия на Общинския съвет беше гласувано закупуването на висок клас анестезиологичен апарат, с функции за интензивен респиратор за нуждите на УМБАЛ “Проф. Д-р Ст. Киркович“.
Обществеността и съпричастните с каузата ще бъдат информирани за всяко взето решение, свързано със средствата, които са постъпили в дарителската сметка.
Всеки, който желае да дари стоки и храни – маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884797965.
Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро е следната:
УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;
КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00
Основание за плащане: Дарение – коронавирус
Общинският оперативен щаб изказва благодарност на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.