Два факултета на Тракийския университет празнуват днес

Два факултета на Тракийския университет празнуват на 11-ти май – Ветеринарномедицинският и Факултетът по техника и технологии в Ямбол.
Деканите припомниха историята на създаването им, преди да се обединят в университет и поздравиха своите колеги – преподаватели и студенти.

ФТТ – Ямбол обяви победителите в конкурсите си навръх професионалния празник на учебното заведение

Факултет по техника и технологии – Ямбол при Тракийски университет – Стара Загора чества на 11-ти май своя професионален празник. И въпреки усложнената ситуация, деканското ръководство спази традицията и успя да организира конкурси в различни теми и направления, които тази година се проведоха изцяло във виртуалното пространство.
53-ма ученици от 12 училища и 19 студенти от 2 университета участваха в конкурсите:

· Конкурс за презентация или видеоклип на тема «Моят факултет, моята специалност» / «Моето училище, моята специалност»
· Конкурс за моден дизайн
· Конкурс на тема: Креативно празнично изделие „Гергьовден” в извънредно положение – мисия възможна!
· Конкурс за есе на тема: Защо избрах факултет «Техника и технологии»?
Победителите бяха обявени във видеообръщение на декана на факултета доц. Ваня Стойкова, като информацията е оповестена и в сайта и фейсбук-страницата на факултета. Спечелилите конкурсите ще получат грамоти, медали и награди.
Доц. Стойкова поздрави по случай празника своите колеги – преподаватели и студенти: „През годините нашият факултет продължава развитието си като модерна образователна и научно-изследователска структура, като учебно заведение, което обучава високо квалифицирани специалисти, способни да отговорят на потребностите на времето и в съответствие с добрите европейски и световни практики. Тук са работили ръководители и преподаватели, които с всеотдайния си труд и професионализъм, са в основата сега нашият факултет с чест и достойнство да носи името си и да допринася с постиженията и успехите си за просперитета и престижа на Тракийския университет. Гордеем се със студентите, обучавали се при нас, които успешно се реализират в практиката като инженери, технолози, предприемачи, проектанти, програмисти, учители и преподаватели. Благодаря на всички колеги, които днес работят тук – всеотдайно, с висок професионализъм, използвайки съвременните технологии и методи за обучение, с изследователски дух и креативност. И в тази трудна и непозната обстановка се справят във виртуалните си учебни зали, защото сме призвани да обучаваме и да изграждаме личности и специалисти.”

11 МАЙ – Празник на Ветеринарномедицинския факултет

Уважаеми преподаватели, студенти и служители,

Една от най-светлите дати за факултета е 11 МАЙ. На 11 Май 1923 година Ветеринарномедицинският факултет започва своята дейност в София, през годините се премества в град Стара Загора и вече 97 години инвестира знания, умения и компетентност в своите студенти, преподаватели и служители.

За мен е чест и удоволствие да отправя поздравление към всички вас, които чрез своя труд и усърдие допринасяте за развитието и успехите на факултета. Утвърдихме се като съвременен образователен център с национално и международно признати учени, разработващи идеи в полза на обществото, бизнеса и клиничната дейност. Повод за гордост в ден като този са благодарствените думи на Министерство на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните, които високо ценят работата на нашите студенти и преподаватели, участващи в редица национални каузи.

Радост и удовлетвореност носят изказаната признателност, която имаме от доволните пациенти на ветеринарномедицинските клиники на ВМФ, специализанти от следдипломните обучения и неправителствените организации, работещи с нашите научноизследователски мрежи.

Пожелавам на всички здраве, удовлетвореност и професионална страст за нови постижения в разнообразната активност на факултета!

Честит Празник !

доц. д-р Т. Стоянчев,

Декан на Ветеринарномедицински факултет