Ефективно наказание за мъж, причинил лека телесна повреда на полицейски служител

Ефективно наказание от пет месеца, което да изтърпи при първоначално „строг“ режим, получи 40-годишния Ю. И., след като Районен съд – Казанлък одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Казанлък и защитниците му.
Подсъдимият, който е осъждан, се призна за виновен в това, че на 21.12.2019 г. в село Зимница, община Мъглиж, е причинил лека телесна повреда на полицейски служител, изразяваща се в оток и кръвонасядане по лицето, контузия на ушна мида с нарушение на слуха, при изпълнение на службата му – извършване на полицейска проверка.
От наказанието, което ще търпи подсъдимият, ще бъде приспаднато времето, през което той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
В хода на разследването е установено, че полицейски служители извършвали проверка за шофиране след употреба на алкохол на водач на автомобил, познат на подсъдимия. На мястото пристигнал и самият Ю. И. с намерение да осуети извършването на проверката. Той започнал да отправя реплики спрямо полицейските служители, след което ударил шамар на един от тях, довел до изпитване от пострадалия на силна болка в областта на ухото.
Пред съда Ю. И. декларира, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.