Нов терен за минифутбол откриха на комплекс „Трейс Арена”

Нов терен с изкуствена настилка и размери 40 на 20 метра ще могат да ползват от днес 250-те млади футболисти от школата на ФК „Верея”. На церемонията по откриването на обекта присъстваха секретарят на община Стара Загора Делян Иванов, зам.-кметът Янчо Калоянов, както и общинските съветници от ГЕРБ Динко Михайлов и Тихомир Трифонов, който оглавява и спортната комисия в ОбС.

Датата 1 юни е избрана съвсем неслучайно за прерязването на лентата на поредното нововъведение в базата на ФК „Верея” „Трейс Арена” в кв. „Кольо Ганчев”, сподели при откриването на игрището президентът на клуба Християн Първанов. Когато не е зает от тренировъчни занимания и двустранни игри на децата от школата, теренът ще може да бъде използван и от любителите на минифутбола в Стара Загора след предварително запазване на час.

По повод бъдещето на мъжкия отбор на ФК „Верея”, който миналата година игра в Областната футболна група, Християн Първанов разкри, че има голяма вероятност тимът да играе в ЮИ Трета лига с директна покана от ЗС на БФС Пловдив, но ако това не стане, ще се играе бараж за мястото в Трета лига.