Днес Казанлък празнува

Казанлък отбелязва днес Празника на Града, част от Празници на розата 2020. Под мотото „Погледни през балкона и празнувай“ тази сутрин пред Община Казанлък бяха издигнати националният трибагреник и знамето на Казанлък.

Тържествен водосвет за благоденствието на казанлъчани в родния си град отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, в съслужие с казанлъшки и старозагорски духовници: “Да бъдем благословени и винаги да помним нашето свято родно място!“, пожела Дядо Киприан.

Официалната церемония се състоя с участието на представителна рота и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада, начело с командир бригаден генерал Деян Дешков.

Въпреки необичайните условия заради паднемията от COVOD-19, Казанлък празнува днес и традициите в Града на розите продължават със 117-те Празници на розата. Красивото цвете цъфна и в условия на карантина, а казанлъчани за първи път онлайн избраха Царица Роза 2020 Мария Петрова – носителка на 52-та корона и нейните подгласнички Сузан Иглева и Стефани Кръстева.

Градът на розите е украсен с десетки хиляди знамена на Казанлък,  подарени от Общината, с които жителите на градовете и селата откликнаха на молбата на Кмета Галина Стоянова и направиха флага част от празника. Днес Казанлък празнува като столица на България и на Света на най-красивото, царственото цвете, национален символ – Розата. Като дом на течното злато – маслото от роза Дамасцена.