“Берое” се разправи с “Черно море” и ще играе в Топ 6

“Берое” показа, че няма да използва хитринки в стремежа си да спечели евроквота за следващия сезон и ще я търси чрез битки срещу най-добрите отбори у нас. На своя стадион под Аязмото старозагорци разбиха “Черно море” с 3:0 и със сигурност ще играят в Първата шестица от втория дял на футболния шампионат на България. Мартин Камбуров вкара дузпа за 1:0 в средата на първата част, отсъдена за нарушение срещу самия него след грешка на Васил Панайотов. Алиун Фал удвои аванса на беройци още преди паузата с попадение с глава и асистенция на Стив Фуртадо, а между двата гола червен картон за гостите получи Стефан Станчев.

След паузата домакините спокойно контролираха събитията на терена, макар че позволиха на съперника на моменти да играе по-дълго с топката. Малко преди края резервата Зоран Йосипович даде заявка, че ще бъде добра алтернатива на Мартин Камбуров и реализира за 3:0 при първия открил му се шанс.

“Берое” е с 40 точки, а в последния кръг от редовния сезон гостува на “Славия” и независимо от резултата ще остане на шестата позиция, тъй като вече седмият “Черно море” е с 37 пункта, но с по-лоши показатели от “зелено-белите” в директните сблъсъци.