Nemusíte zkoušet Mayrovu metodu, říká Cassetty

Nemusíte zkoušet Mayrovu metodu, říká Cassetty

Lidé, kteří dodržují rostlinnou dietu, mají o 19 a 11 procent nižší riziko úmrtí na kardiovaskulární choroby a jiné příčiny ve srovnání s lidmi, kteří jedí méně rostlin a více živočišných produktů, podle studie zveřejněné v srpnu 2019 v The Journal of the American Heart Association. (5)

Mayr také podporuje vědomé stravování. Harvard Women’s Health Watch to definuje tak, že jíte bez rušivých vlivů, přestáváte si vážit svého jídla, než ho budete jíst, malé kousky a pomalu (a plně) žvýkáte, abyste si vychutnali vůně a textury svého jídla. (6) Podle lidí. com, návštěvníci resortu jsou instruováni, aby před polknutím 30krát žvýkali jídlo. (7) „Všímavé stravování mění hru, [když] zpomalíte a odstraníte vnější podněty, jako je televize nebo telefon, z jídelního stolu. Když se vaše oči nedívají na vaše jídlo, mentálně neregistrujete, co máte na talíři, “vysvětluje Rasmussen. V malé randomizované kontrolované studii publikované v časopise Journal of Family Medicine Community Health v červnu 2018, dospělí, kteří absolvovali 15týdenní program hubnutí, který zahrnoval trénink stravování všímavosti, zhubli asi čtyři kila ve srovnání s kontrolní skupinou, která zhubla asi půl kila. (8)

To znamená, že 30krát je hodně. Pravděpodobně by to bylo únavné a také by z vašeho jídla udělalo tekutinu, čímž by se zničila jeho textura a chuť, což patří mezi životní radosti. “Toto pravidlo je trochu obsedantní a vyvolává poruchy stravování,” říká Rasmussen.

A konečně, v rámci celotělového přístupu je kladen důraz na stres i spánek. To je obrovské pozitivum. Výzkum publikovaný v časopise International Journal of Obesity v červnu 2019 na téměř 2 000 dospělých zjistil, že v průběhu roku byli lidé, kteří se dostatečně vyspali a dodržovali důslednější plán, úspěšnější při hubnutí. (9) Pokud jde o stres, malá studie publikovaná v časopise Journal of Molecular Biochemistry v prosinci 2018 dospěla k závěru, že dospělí na klinice lékařské obezity, kteří absolvovali osmitýdenní program zvládání stresu (zaměřený na hluboké dýchání, progresivní svalovou relaxaci a řízenou vizualizaci ) snížili své BMI více než kontrolní skupina a snížili depresi a úzkost při zavádění. (10)

Nevýhody Mayrovy metody

Jedním z největších problémů Mayra je, že byste měli cestovat na jednu z lékařských klinik, které nabízejí Mayrovu metodu, a zůstat tam nějakou dobu. To má svá vlastní omezení, pokud jde o náklady, zdroje (včetně času) a aktuální pandemii COVID-19, která vyvolala obavy a omezení v cestování. Je lákavé si myslet, že kdybyste mohli někam jít na týden nebo dva, mohli byste z toho vyjít s trvale proměněnou stravou a životním stylem.

Mayr je jednou z mnoha přísných diet bez prokázaných výsledků. “Tyto nápady na rychlou opravu jsou lákavé.” Lidé se svou současnou situací cítí sklíčeni a mít pravidla nebo omezení na vás zní opravdu žádoucí, “říká expertka na výživu a wellness Samantha Cassetty, RD, spoluautorka Sugar Shock.

A co víc, další léčebné postupy nabízené společností Mayr, včetně kryoterapie a masáže, nejsou prokázány, aby vám pomohly zhubnout nebo uvolnit toxiny, říká Rasmussen. A metoda jako celek nemá za sebou žádný výzkum, což je další stinná stránka.

Registrovaná dietoložka Abby Langer se sídlem v Torontu na svém blogu píše, že můžete dokonce zažít vážné onemocnění z některých hlášených principů Mayr, které zahrnují krveprolití, závažné omezení kalorií (600 kalorií denně) a projímadla. (11)

Kromě těchto potenciálně nebezpečných terapií výlet do jakéhokoli druhu wellness ústupu, který by konečným cílem představoval hubnutí, pravděpodobně neposkytne udržitelné výsledky, říká Rasmussen. “Když se vrátíte do běžného života, každodenní stres a obklopení rychlým občerstvením, občerstvením a zpracovanými potravinami způsobí, že bude opravdu těžké udržet jakékoli hubnutí.” Pokud toto centrum neodstraňuje jen podněty a pokušení a učí dlouhodobě zdravému chování, které můžete uplatnit ve svém životě venku, pak můžete být úspěšní, “říká. Jinak řečeno, v reálném životě nebudete mít kuchaře, který by pro vás připravoval jídlo, středisko, které kontroluje vše, co jíte, a připravené masáže, takže je nepravděpodobné, že byste si dokázali udržet to zbrusu nové.

Tipy redaktora na hubnutí

21 tipů na hubnutí, které skutečně fungují

Jak posun myšlení pomohl 1 ženě ztratit 150 liber na keto dietě

Vědecky osvědčený způsob, jak zhubnout 1 libru

Nejlepší aplikace na hubnutí, které vám pomohou spálit kalorie

Měli byste zkusit Mayrovu metodu pro hubnutí?

Nemusíte zkoušet Mayrovu metodu, říká Cassetty. I když může být vhodné osvojit si některé pozitivní prvky programu, jako je zpomalení jídla a stravování s rozvahou, obejdete se bez něj.

Na začátku diety budete podle Today požadovat půst, očistu, omezení jídel, které jíte, a užívání vitamínových a minerálních doplňků. com. (1) Toto je obrovská červená vlajka. Nejen, že máte pracovní orgány, které tyto práce vykonávají, ale detoxikace nebyla prokázána jako životaschopná dlouhodobá strategie pro dobré zdraví nebo hubnutí. “Pokud se podíváme na lidi, kteří žijí nejdelší a nejzdravější životy na světě, nedělají detoxikace.” Dodržují zdravé pilíře rostlinné stravy, která zahrnuje luštěniny a zeleninu, omezují alkohol, pohybují se v každodenním životě a vyživují svá sociální spojení a smysl pro komunitu, “říká Cassetty. “Když se podíváme na celý obrázek, víme, že lidé nepotřebují detox, aby byli zdraví.” ”

Více o Trying a Fast

7 typů přerušovaného půstu a co o nich vědět

S ohledem na populární stravovací přístup? Zjistěte, jak fungují různé verze a které by pro vás mohly být to pravé. … Zjistit více

Jak spustit Mayrovu metodu, pokud to lékař zvládne

Pro většinu z nás není možné zabalit se a navštívit drahý wellness program v rakouských léčebných lázních. (Právě teď během pandemie to pravděpodobně není možné, i když máte zdroje.) Minimálně to stojí ekvivalent přibližně 1 800 $ za sedmidenní pobyt. (3)

Místo toho, dokud si to váš zdravotnický tým dovolí, můžete začít s knihou The Viva Mayr Diet: 14 Days to a Flatter Bomach and a Younger You, která je k dispozici na Kindle přes Amazon. (12) Knihu napsal Harald Stossier, který je ředitelem medikliniky VivaMayr Maria Wörth v Rakousku a je považován za mysl programu, a byla vydána v roce 2010. (13) Kniha obsahuje pokyny za dodržování diety. Pokud si například při večeři vybíráte mezi vínem a vodou, pijte víno pokaždé, jděte ohleduplněji a záměrněji a snídejte, ale večeři udělejte nepovinnou. Tato rada se zdá být trochu odlišná od toho, co byste obdrželi při jednom z wellness pobytů, protože během programu není povolen alkohol. Kniha ale vypadá jako pokus přivést plán více do reálného světa a učinit jej proveditelnějším.

Nejoblíbenější v dietě a výživě

Podrobný průvodce středomořskou dietou

Jaké jsou nejlepší nízkosacharidové plody, které můžete jíst při keto dietě?

10 nejlepších potravinových zdrojů zinku

Co je to endomorfní dieta?

Sečteno a podtrženo na Mayrově dietě

Jen proto, že musíte oficiálně vyzkoušet Mayrovu cestu do rakouských léčebných lázní, neznamená to, že nemůžete vzít některé prvky programu a vyzkoušet si je ve svém životě. Program vyniká svou základní myšlenkou řešit celé své já, včetně stresu a spánku vedle diety a cvičení.

Vědecky neověřené prvky Mayr (jako bylinné zábaly nebo projímadla) mohou být přinejlepším vyhozené peníze a v horším případě nebezpečné. “Abyste dosáhli těchto výsledků, nemusíte chodit do lázní.” Pokud potřebujete pomoc s řešením oblastí vašeho života, které mohou bránit hubnutí, je pro vás mnohem lepší promluvit si s registrovaným dietologem, který vám nyní může pomoci přizpůsobit program vašemu životnímu stylu pro dlouhodobé výsledky, “říká Rasmussen.

Redakční zdroje a ověřování faktů

Co je Mayrova dieta? Vysvětlen režim „Rok zdraví“ Rebela Wilsona. Dnes. com. 1. července 2020. FX Mayr Cure. Původní FX Mayr. Mayr prázdniny. Původní FX Mayr. Program FX Mayr. Původní FX Mayr. Kim H, Caulfied LE, Garcia-Larsen V. Rostlinně zaměřené diety jsou spojeny s nižším rizikem vedlejších kardiovaskulárních chorob, úmrtnosti na kardiovaskulární choroby a úmrtnosti způsobené všemi příčinami v obecné populaci dospělých středního věku. Journal of the American Heart Association. 7. srpna 2019. Osm kroků k vědomému stravování. Harvard Women’s Health Watch. Leden 2016. Rebel Wilson hubne metodou Mayr – Co byste měli vědět o stravovacím plánu. Lidé. com. 24. června 2020. Dunn C, Olabode-Dada O, Whetstone L. Všímavé stravování a hubnutí, výsledky randomizované studie. Journal of Family Medicine Komunitní zdraví. 1. června 2018. Papandreou C, Bullo M, Diaz-Lopez A. Vysoká variabilita spánku předpovídá zkrácenou reakci na hubnutí a krátkou dobu spánku snížené snížení obvodu pasu ve studii PREDIMED-Plus. International Journal of Obesity. 19. června 2019. Xenaki N, Bacopoulou F, Kokkinos A. Dopad programu zvládání stresu na hubnutí, duševní zdraví a životní styl u dospělých s obezitou: Randomizovaná kontrolovaná studie. Journal of Molecular Biochemistry. 17. prosince 2017. Mayrova metoda je středověké mučení v 21. století. Výživa Abby Langer. 26. června 2020. Stossier H, Powell HF. Dieta Viva Mayr: 14 dní pro plošší žaludek a mladší vás. 9. července 2010. Harald Stossier – VivaMayer. Uzdravující prázdniny. Ukaž méně

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje o dietě a výživě!

Nejnovější ve stravě Výživa

7 tipů, jak zajistit, aby byly vaše stravovací návyky udržitelnější

Budováním zdravějšího talíře, který se méně zaměřuje na červené maso a více na rostliny, můžete pomoci snížit uhlíkovou stopu.

Od Hilary Machtové, 30. dubna 2021

Dieta HMR: Recenze plánu řízení hmotnosti, náklady, jídlo a další

Od Jessicy Migala 20. dubna 2021

Jaké jsou výhody rybího tuku pro paměť?

Jíst stravu bohatou na ryby je prospěšná pro váš mozek a zachování dlouhodobých kognitivních funkcí. Zda doplňky mohou přinést stejný přínos, je hodně. . .

Od Jessicy Migala 19. dubna 2021

5 výhod doplňků vitaminu C.

Vitamín C lze nalézt v mnoha potravinách, ale doplnění větších dávek vitaminu nabízí další výhody.

Od Moiry Lawlerové, 5. dubna 2021

7 Potenciální výhody přidání česneku do vašich receptů a jídel

Česnek není jen skvělý pro zvýraznění chuti vašich oblíbených jídel – může být prospěšný pro vaše zdraví.

Od Jessicy Migala 1. dubna 2021

10 kreativních způsobů, jak vařit s quinoou

Quinoa často hraje roli superpotravinového pomocníka ke zdravým hlavním jídlům, ale toto semínko toho dokáže mnohem víc. Pro inspiraci nehledejte nic jiného než. . .

Od Erin Palinski-Wade, RD, CDCES, 31. března 2021

12 potenciálních známek toho, že jíte příliš mnoho cukru

Rozrušený žaludek, podrážděnost a pomalost jsou všechna možná varování, že to se sladkostmi přeháníte.

Od Julie Revelant 30. března 2021

10 zdravějších zatočení na klasickém sendviči s grilovaným sýrem

Věřte tomu nebo ne, můžete z tohoto typicky shovívavého pohodlného jídla udělat zdravý oběd nebo večeři – aniž byste obětovali tu bohatou, sýrovou chuť. Tyto. . .

Od Lauren Bedosky 29. března 2021

10 polévek zabalených v bílkovinách, abyste byli spokojení

Začlenění bílkovin do polévek má mnoho zdravotních výhod – zde je 10 výživných receptů, jak začít.

Od Lauren Bedosky 19. března 2021

Další důkaz, že vejce denně nemusí držet doktora stranou

Nová studie naznačuje, že vejce pro vás nejsou dobrá, pokud jde o podporu dlouhověkosti, ale zjištění nejsou tak jednoduchá.

Od Lisy Rapaportové, 16. března 2021 “

Na dietě Jenny Craig najdete každodenní jídlo, od sušenek po saláty. Jenny Craig

Pokud sledujete televizi, je velká šance, že jste slyšeli o dietě Jenny Craig. Řada osobností se veřejně zúčastnila programu hubnutí Jenny Craig a často je lze vidět v reklamách a talk show.

Co je dieta Jenny Craig?

Dieta Jenny Craig je program na hubnutí, který zahrnuje setkání s podpůrným poradcem. Se svým osobním poradcem se setkáte ve svém místním centru Jenny Craig nebo po telefonu, pokud provádíte program z domova. Váš poradce posoudí vaše stravovací návyky, úroveň aktivity a úroveň motivace a přizpůsobí program hubnutí Jenny Craig zenidol najdete v ceně lékárny tak, aby vám nejlépe vyhovoval. (1)

Když držíte dietu Jenny Craig, jejich jídelníček obsahuje stravování šestkrát denně. Pět bude připraveno pokrmy Jenny Craig, občerstvení, bary nebo koktejly, zatímco jedno bude vaše vlastní občerstvení. (2) Typický den se může skládat z ovesných vloček k snídani, energetické tyčinky k dopolednímu svačině, bramborem plněného brokolice a sýra k obědu, kousku ovoce k odpolední svačině, kuřecí marsaly k večeři a kousku čokoládový dort jako dezert.

Náklady na jídlo jsou asi 20 $ za den. (Týdenně jsou průměrné náklady na jídlo 156 $.) (3) Část programu je známá jako „Čerstvé a bezplatné přídavky“, což je čerstvé ovoce a zelenina, které vám pomohou přidat objem do jídel a svačin za málo kalorií. (4)

Spolu s jídlem Jenny Craig, aby byl váš příjem kalorií pod kontrolou, se důrazně doporučuje cvičení, stejně jako účast na týdenních schůzkách s vaším osobním poradcem, aby vás udržel na správné cestě. Program podporuje rozvoj aktivního životního stylu a poskytuje videa, která vám pomohou začít s chůzí, rovnováhou, silou, kardio a dalšími. (5)

Nejnovější v oblasti diety a výživy

10 tipů na zdravý brunch od registrovaných dietologů

7 tipů, jak zajistit, aby byly vaše stravovací návyky udržitelnější

Průvodce dietou Low-FODMAP: Jak to funguje pro IBS, seznam potravin, 7denní ukázkové menu a další

11 receptů na zdravé dipy, které jsou ideální pro vaše letní vaření

Dieta Jenny Craig: klady a zápory

Každý jedinec reaguje na programy hubnutí jinak a to, co funguje u některých lidí, nemusí u jiných fungovat. Jde o to, najít zdravý, zdravý program, který se vám líbí a kterého se dokážete držet.

Pros

Zde jsou některé z výhod programu hubnutí Jenny Craig:

Neexistuje žádné počítání kalorií. Díky dietě Jenny Craig je o váš jídelníček zcela postaráno a nemusíte ani vařit, což může být velkým přínosem pro lidi, kteří se neradi zabývají počítáním kalorií. „O přípravě jídla se vlastně vůbec neuvažuje,“ říká Audrey Young, RDN, CDE, odbornice na výživu, která cvičí v Peabody, Massachusetts. Získáte individuální podporu. „Další skvělá věc [na dietě Jenny Craig] je, že mají spoustu podpory,“ říká Young. „Lidé jsou úspěšnější, když využijí jakékoli dostupné podpory.“ Je to založeno na zdravé vědě. Young říká, že program hubnutí Jenny Craig je založen na pokynech amerického ministerstva zemědělství (USDA) pro každodenní stravování.

Nevýhody

Tato dieta má však několik nevýhod: