Конкурси за директори на училища

Със заповед на просветния министър днес обявиха конкурсите за заемане на длъжността „директор” на няколко училища на територията на област Стара Загора. Кандидатите за позициите могат да подават документи до 13 юли, посочват от Регионалното управление на образованието – Стара Загора.

Обявени са конкурси за директори на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев”, Средно училище „Христо Смирненски”, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”, Основно училище „Кирил Христов”, V Основно училище „Митьо Станев”, Вечерно средно училище „Захари Стоянов”.

В Горно Ботево,Калояновец и Дълбоки също избират директори в нов конкурс.

В изискванията за участие в конкурса е притежанието на диплома за висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър”, съответстваща на професионалното направление съгласно Класификатора на областите на висшето образование и професионалните направления, която да позволява на кандидата да формира норма на преподавателска работа. Необходими са и не по-малко от 5 години учителски трудов стаж.