“ВОЛЯ” предлага безплатни лекарства за ученици и пенсионери

Депутатката от ПП ВОЛЯ, Кръстина Таскова, стартира от 15 юни в национална кампания за цените на лекарствата в цялата страна. Инициативата “Да обсъдим заедно лекарствената политика и ценообразуването на лекарства в България” акцентира върху безплатните медикаменти за децата и пенсионерите.

“ВОЛЯ” предлага безплатни лекарства за всички ученици до четвърти клас, които са 521 576. Медикаментите за учениците между 5-ти и 8-ми клас пък да са наполовина поети от държавата. Според изчисленията към момента става въпрос за 480 682 деца в тази възраст.

“Предвиждаме напълно безплатни лекарства и за най-голямата група хора в България – пенсионерите над 65-годишна възраст, които са 1 410 883. Започвам кампанията със срещи в Стара Загора. Ще продължа в другите областни и общински градове”, коментира Кръстина Таскова. Тя благодари на Веселин Марешки и екипа на аптеки “Марешки”, че за срещите с хората, са й предоставили да използва различни аптеки на веригата в България. “Няма по-добро място, където да говорим за цени на лекарства, защото там са реалните потребители”, допълни още зам.-председателката на парламентарната група на ВОЛЯ.