По бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 29-годишен мъж за притежаване на марихуана и метамфетамин

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Я.Н., на 29 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 8.06.2020 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

На 8 юни 2020 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Я.Н. бил спрян от полицейски служители за проверка. При извършване на личен обиск, в носената от него кожена чанта, била открита и иззета целофанова опаковка, с намиращо се в нея белезникаво кристалообразно вещество, както и салфетка, съдържаща тревиста маса. При тестване с полеви наркотест веществата реагирали на високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин. Наркотичните вещества били иззети по съответния законов ред, а Я.Н. – задържан.

Обвиняемият Я.Н. е криминално проявен и осъждан. Деянието на 8.06.2020 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане – за управляване на моторно превозно средство след употреба на наркотици.
Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Я.Н.. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
Взетата спрямо Я.Н. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.