Завърши ремонтът на жилищния вход след инцидент с бойлер в Стара Загора

Завърши ремонтът на вход „А“ на блок № 63 в старозагорския квартал„Три чучура – север“. „На 11 юни бе проведена държавна приемателна комисия, по време на която на обекта е издадено разрешение за ползване.

Собствениците на апартаменти вече могат да се завърнат в домовете си“,съобщи инж. Ангел Стоманярски, началник на отдел „Контрол по строителството“ към Община Стара Загора. Той допълни, че по време на ремонтните дейности е възстановена изцяло разрушената шайба и е извършено вътрешно укрепване с метална конструкция на всички етажи. В момента се извършват довършителни дейности по възникналите щети.

Припомняме, че спешният ремонт се наложи след взрив с бойлер, без пострадали в общинско жилище. Веднага след инцидента местната администрация стартира процедура по щателно обследване и изготвяне на пълен доклад за състоянието на блока. Живущите бяха настанени в общински жилища и под наем,за да се гарантира безопасността им по време на ремонтните дейности. Община Стара Загора пое изцяло разходите за заплащане на наемите и възстановяване на нанесените щети. Местната администрация кандидатства за подпомагане в

„Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет“ като се очаква да бъдат отпуснати средства.

Общият размер на извършените ремонтни дейности и заплащането на наеми възлиза на 135 хил.лева.