По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен шофьор за управление на автомобил след употреба на метамфетамин

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.А., на 22 г., привлечен като обвиняем за това, че на 19.06.2020 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка БМВ, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежен ред – с техническо средство, като деянието е извършено в условията на повторност, след като е бил осъден за друго такова престъпление – престъпление по чл.343б, ал.4 вр. ал.3, вр. чл.28, ал. 1 Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 19.06.2020 г., обвиняемият бил в гр. Стара Загора. Той шофирал автомобила по ул. „Промишлена“ в индустриалната част на града, където е бил спрян за проверка от полицейски служители. При извършен тест, дрегерът е отчел, че управлява след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. Обвиняемият С.А. бил задържан.

Обвиняемият С.А. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления, като са му били налагани различни по вид и размер наказания. Деянието на 19.06.2020 г. е извършено след изтърпяване наказание по предходно осъждане, отново за престъпление по чл.343б,ал.3 от НК, като е освободен от Затвора през август 2019 г.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.