Община Стара Загора търси партньори

По Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. е отворена процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование”

Общата цел на процедурата е да допринесе за повишаване качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността, както и до трайната интеграция на представителите на уязвими групи чрез реализацията на комплексни мерки и прилагането на интегриран подход.

Целта на Компонент 2 по настоящата процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е посредством реализирането на т.нар. „меки мерки” (интеграцията на пазара на труда, достъп до образование и обучение, достъпа до социални и здравни услуги) в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” да се допълнят изпълняваните инвестиционни проекти от общините – бенефициенти по Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020 г, с включени мерки за изграждане на социални жилища.

Община Стара Загора ще кандидатства с проект по настоящата процедура, като реализацията му ще позволи по взаимодопълващ начин да бъдат използвани възможностите на двете оперативни програми.

Процедурата за избор на партньори ще стартира на 29.06.2020 г. с публикуване на обява на официалната страница на Община Стара Загора.

Срок за подаване на Заявления от кандидат-партньори е до 31.07.2020 г. при следните условия:

Допустими партньори за дейностите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”:
Неправителствени организации;
Центрове за информация и професионално ориентиране;
Читалища;
Работодатели (съгласно КТ);
Доставчици на социални и здравни услуги;
Допустими партньори за дейностите по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”:
Държавни и общински детски градини;
Държавни и общински училища;
Юридическите лица с нестопанска цел, определени за извършване на общественополезна дейност, избрани в съответствие с глава 8 от ЗМСМА.
В случаите на желание за партньорство от страна на училищата и детските градини (за дейностите по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”) следва да се представят анализирани и идентифицирани нужди на целевите групи и съответни доказателства.

Краен срок за подаване на Заявления от кандидат-партньори е 31.07.2020 год. 15:00 часа в стая 313, етаж 3-ти в сградата на Община Стара Загора.