По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 29-годишна жена за кражба от магазин

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Р.Г., на 29 г., привлечена като обвиняема по досъдебно производство за това, че на 27.06.2020 г., в гр. Стара Загора, е отнела от търговски обект чужди движими вещи – перилен препарат, алкохол, кафе и козметика, собственост на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 27.06.2020 г., в гр. Стара Загора, обвиняемата Р.Г. посетила магазин от голяма търговска верига. Тя поставила в торба различни стоки, след което преминала през касовата зона и напуснала търговския обект. Охраната на магазина задържала обвиняемата до изхода, като бил подаден сигнал в полицията.

Обвиняемата Р.Г. е криминално проявена и многократно осъждана, като са ѝ налагани различни по вид и размер наказания, включително „лишаване от свобода” с ефективно изтърпяване.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.Г. е извършила престъплението, за което е привлечена като обвиняема и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Р.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.