Пореден тежък инцидент на пътя

Момче и момиче са с тежки травми, след като 66-годишен шофьор на лек автомобил не спази знак “Стоп”. Инцидентът се случи късно вечерта през вчерашния 1 юли на кръстовището до гр. Крън.

Мотоциклетистът, 19-годишен мъж, е получил порезни рани на лявата ръка и фрактура на лявото коляно, а пътуващото на мотоциклета, 18-годишно момиче, е получилa фрактура на левия крак в областта на бедрото, скъсани сухожилия на лявата ръка и комоцио. Двамата са настанени за лечение в УМБАЛ – Стара Загора.

В 22:15 часа, в гр. Крън, по ул. “Петко Влаев”, се е движил лек автомобил “Мазда”, управляван от 66-годишния мъж. На кръстовището с главен път Габрово – Казанлък, водачът не спазил пътен знак “Стоп” и навлязъл в кръстовището, при което е последвал сблъсък с движещ се по главния път мотоциклет “Ямаха”, управляван от 19-годишния мъж.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателни резултати. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343 от Наказателния кодекс.