Старозагорските социалисти настояват за национален протест срещу управлението на Борисов

Общинският съвет на БСП – Стара Загора подкрепя внасянето на вот на недоверие на правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти и организирането на национален протест срещу управлението на Борисов в защита на правата на българите. Тази позиция бе изразена на заседание на старозагорските социалисти, заради влошаващата се политическа и икономическа ситуация в страната и обществените настроения и очаквания на българските граждани.

„Обстановката в държавата става все по-нетърпима. Действията на управляващите по време на извънредното положение, в условията на неизвестност и естествен страх и притеснение у гражданите, дадоха на правителството на Бойко Борисов известна подкрепа. Но днес все по-остро се проявяват хаотичните действия на управляващите, както и липсата на цялостна политика и решения в защита на обикновените хора”, са сред мотивите на гласувания документ. По думите им гражданите са преситени от ежедневните скандали и PR-акциите на премиера, които имат за цел единствено да отклоняват вниманието от огромната и повсеместна корупция, просмукала управлението на всички нива. Позицията ще бъде изпратена до Националния съвет на БСП и до Парламентарната група на коалиция „БСП за България”.

Според членовете на Общинския съвет в тази обстановка Българската социалистическа партия, „бидейки вярна на своята социална същност, е политическата сила, която е призвана и следва да поведе протестите на българските граждани. Социалистите призовават националното партийно ръководство да прояви зрялост, мъдрост и отговорност в тази сложна и трудна за обществото и българските граждани обстановка.

Националният съвет на БСП да бъде инициатор на силни, мобилизиращи и обединяващи политически действия, показващи, че именно БСП е алтернативата на това управление и че за всеки от нас най-горе стои националният интерес, настояват старозагорските социалисти. В позицията си те предлагат в навечерието на внасянето на вота на недоверие БСП заедно с леви, центристки и национално отговорни партии и граждански сдружения да организира национален протест срещу управлението на Бойко Борисов, в защита на трудовите и социални права на българските граждани.