33-годишен мъж ще търпи наказание за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи наказание от десет месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години на Д. С. от гр.Казанлък, както и глоба в размер на 750 лева. Съдът го лиши от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

В хода на проведеното разпоредително заседание подсъдимият, който е неосъждан, призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, а именно че на 01.02.2020 г. в град Стара Загора управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – кокаин, метамфетамин и амфетамин, установени по надлежния ред с техническо средство „Дръг тест 5000“.

На 01.02.2020 г. подсъдимият бил на гости на своя позната в гр.Стара Загора, където употребил наркотичните вещества. В по-късен момент той потеглил с автомобила си към гр.Казанлък, но бил спрян за проверка от полицейски служители. Поради странното му поведение бил потърсен за съдействие екип на Сектор „Пътна полиция“. Пристигналият на място дежурен екип проверил водача за употреба на алкохол и наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за употреба на кокаин, метамфетамин и амфетамин. Разпитан в хода на разследването, Д. С. се е признал за виновен, че е извършил престъплението.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.