Тежка катастрофа на автомагистрала ,,Тракия”

5 души загинаха, след като автомобилите им бяха ударени от тир. Инцидентът става малко след 17 часа снощи, когато при 163 км, камион с турска регистрация, навлиза в лентата за насрещно движение и помита пет автомобила. Шест души, сред които и дете на две години и половина, са настанени в болницата в Стара Загора. До рано тази сутрин на мястото на катастрофата продължи огледа, а след това започна и преместването на турския тир. Четирима от пострадалите при зверската катастрофа остават в болницата. Най-тежко е състоянието на малкото дете, което е в реанимация и лекарите се борят за живота му.

“То е с множество фрактури в областта на главата. Има супарнорилен кръвоизлив и мозъчен оток. Детето е на механична вентилация, критично е състоянието към момента”, споделя д-р Полина Талева.

Тирът е превозвал козметика от Амстердам за Турция. Представител на турската фирма за която е работил, заяви, че не знае кога е натоварил стоката.

“Най-вероятно е почивал някъде камиона. В момента правят опити да се открие тахографа на камиона и да се разбере точно какво, как е минал целия маршрут”.

Според първоначалната версия на разследващите, най-вероятната причина за катастрофата е заспиване зад волана, но това ще стане ясно след приключване на следствените действия.

СИНХРОН:Бончо Славов -н-к КАТ Стара Загора
“Категорично нищо не можем да кажем. Образувано е досъдебно производство. Ще бъдат назначени съответните автотехнически и съдебномедицински експертизи. Там ще има повече яснота относно възникването на пътнотранспортното произшествие, какви са причините и последиците от него”, добавя Бончо Славов от КАТ Стара Загора.

Два месеца е срокът, в който трябва да приключи разследването. Образувано е досъдебно производство за причиняване на пътнотранспортно произшествие с настъпила смърт на повече от двама души.