Юристът Светла Боянчева започна втория си мандат на председател на БСП в Гълъбово

Досегашният председател на БСП в Гълъбово Светла Боянчева, ръководител на местния парламент, бе преизбрана за втори мандат. Общинската конференция, която се проведе днес, гласува с пълно мнозинство единствената номинация, предложена от 19-те основни партийни организации. Според социалистите „Боянчева води политика на приемственост в партията, тя е последователна, с уважение към поколенията, укрепването на структурите и воденето на кампаниите”.

„За мен е важен всеки социалист и решенията, които взимаме заедно, радвам се, че имаме добра партийна и обществена дейност, която ни поставя за пример пред множество общински организации”, подчерта новоизбраният председател. Делегатите избраха 19-членен общински съвет, като 8 от членовете ще бъдат за първи път в партийното ръководство, в тричленната контролна комисия – двама са новите й членове, председателят Станка Андреева бе преизбрана за втори мандат. Делегати на Конгреса ще бъдат Светла Боянчева, Димитър Василев, Станислав Габровски и Павлина Драгиева.

Близо 60-те делегати от община Гълъбово се събраха на първо заседание на 22-та отчетно-изборна конференция на БСП при спазване на всички епидемиологични и санитарни мерки. Гости бяха председателят на Областния съвет Румяна Динева и депутатът Драгомир Стойнев, който отчете дейността на ПГ „БСП за България” и своята в 44 НС.