Стартира нова безплатна инициатива за гражданско образование с името “Граждани с мисъл”

Целта на инициативата е да популяризира важни теми, свързани с правната, гражданската, финансовата и медийната култура на разбираем език чрез кратки видеа с експерти в социалната мрежа Facebook.
Платформата носи името “Граждани с мисъл” и цели повишаване на осведомеността на българите за проблеми и въпроси, които ги засягат като граждани. Част от вече разглежданите теми са свързани със съвети за безопасност при ходене на протести, разяснение относно процесите и стъпките при евентуална оставка на правителството, както и за това какво да правим ако попаднем в неприятната ситуация да бъдем жертви на полицейско насилие.
Всички материали на страницата имат обяснителен и пояснителен характер и нямат за цел да бъдат предмет на политическа агитация или да правят внушения спрямо българските институции. Към момента инициативата се радва на голям интерес и заснетите видеа са гледани от над 1200 души.

Предстоящите теми  ще бъдат свързани с работата на българските институции и това за какво гражданите могат да се обръщат към тях.