Откриха изложба „Рисунка и малка пластика“ на млади старозагорски творци

В старозагорската изложбена зала „Лубор Байер“  снощи беше открита изложба „Рисунка и малка пластика“. Инициативата, която се провежда за шеста поредна година, е организирана от Съюза на българските художници Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора.

„Целта на изложбата е да възпита младите творци на трудолюбие и интерес към рисунката“, обобщи Милен Алагенски, председател на СБХ Стара Загора. Той допълни, че участниците тази година са 21 и са представили над 60 творби. „Има такива автори, които участват за трета, а дори и четвърта поредна година. При тях ясно се откроява напредването и израстването, което те постигат през годините“, категоричен е Алагенски.

 

По думите му стана ясно, че голяма част от представените произведения са живописни, а творбите са много интересни и провокативни.

На откриването присъства и зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. Тя обясни, че местната администрация ще продължи да подкрепя добрите инициативи.“Продължаваме с изграждането на нови арт пространства, в които младите и талантливи художници, певци и артисти да могат да представят своите творения“. Желева разказа пред присъстващите, че започва реновация на Станционната градина, като след мястото може да бъде използвано за организиране на ателиета за деца.