Обмисля се промяна в организацията на движението в част от старозагорския кв. „АПК“

Зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор „Транспорт, чистота и екология“ Йордан Николов проведе среща с живущи в квартал „АПК“. Повод за нея бяха множество въпроси на жителите, касаещи организацията на движението в района.

По време на нея бяха обсъдени варианти, които да облекчат движението на МПС и мерки за безопасността на движението на пешеходци. Присъстващите се обединиха около идеята  за изграждане на нова пешеходна пътека на бул.“Св. Патриарх Евтимий“в близост до ул.„Ален мак“. Пешеходната пътека до Професионална гимназия по ветеринарна медицина “Иван П.Павлов” ще бъде премахната. За целта ще бъде изготвено задание за изготвяне на проект.

Николов припомни, че в момента се изготвя Генерален план  за организация на движението, който включва всички видове  транспорт и неговата основна цел е да спомогне за намаляване на травматизма по пътищата, чрез анализ и намаляване на критичните участъци. Особено внимание се обръща на зоните около училища, детски градини и ясли, болници, които генерират и концентрират повече пешеходен трафик.

На срещата присъстваха още директорът на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“  към Община Стара Загора Росица Копривчина, началникът на отдел „Транспорт“ Бояна Делева, както и началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР Стара Загора Бончо Славов, представители на фирмата, изготвяща Генералния план за организация на движението в Стара Загора, както и представители на фирмата, отговаряща за светофарните уредби в града.