Емоционално посрещане за шампионките от “Берое” U12 /ВИДЕО/

Отборът на „Берое” до 12 години спечели шампионската титла на България по баскетбол за момичета. Старозагорки постигнаха победи във всички си 7 мача на финалите на ДП в Самоков и съвсем заслужено грабнаха трофея.
Момичетата на Таня Гатева попаднаха в по-трудната предварителна група, в която обаче се справиха с всичките си 5 съперника, включително над домакините от „Рилски спортист” след продължение, както и с предварително сочените за фаворити състави на „Асеновец” и „Черноморец”.
На полуфиналите младите старозагорски таланти бяха абсолютно безапелационни срещу „Локомотив” (София) и след 60:36 се класираха за финала.
Там техен противник беше амбицираният за реванш отбор на „Рилски спортист”, който обаче за втори път преклони глава пред окриления тим на „Берое”. Зелено-белите ликуваха след 52:46 и добавиха втори трофей в клубната витрина за сезона, след като женският тим спечели Купата на страната през февруари.

Родители, приятели и фенове организираха емоционално посрещане за новите шампионки, а те от своя страна в специално видео отправиха благодарност за подкрепата към отбора на момчетата от “Берое” до 12 години, който също ще се бори за титлата на ДП на шампионата в София.