Отворено писмо от протестиращите на пътя Стара Загора – Хасково

Протестиращите изпратиха отворено писмо до Областния управител на Стара Загора, кмета на община Стара Загора, Директора на ОД на МВР Стара Загора и директора на Областно пътно управление. В него се казва: “Във връзка с изразеното от кмета на община Стара Загора желание да се включи в казуса с блокирането на нашето преминаване към детелината на АМ „Тракия”, ние смятаме, че макар и закъсняло, отношение от негова страна действително е необходимо.

От 31.07.2020 г., ние сме блокирани на участък от път I-5 в Стара Загора от полиция и жандармерия. След многократни устни запитвания от наша страна към съответните органи, ни беше отговорено, че преминаването ни е блокирано от същите с цел осигуряване на нашата безопасност.

При разговора с кмета на община Стара Загора на 03.08.2020 г. ни беше  предложено да отправим към него писмено заявление за провеждане на автомобилно шествие до детелината на АМ „Тракия”.

Считаме предложението за неуместно, дори обидно. Нашето желание е единствено да преминем по републиканския път и отстояваме конституционното си право. Кметът на община Стара Загора има правомощия да поиска оттегляне на органите на реда и очакваме от него да пристъпи към незабавни действия”.