Общинската съветничка Искра Михайлова крещи на полицай:,,Кап*т“

„Ма к’во го гледаш тоя к*пут, няма правомощия нищо да напраиии”. Автор на думите е  общинската съветничка от Стара Загора Искра Михайлова, която предвожда протеста в града.
Михайлова е местен лидер на посочената за заличаване от прокуратурата партия „Възраждане“. Самата Михайлова преди няколко месеца беше кандидат-кметица, но събра едва около 1300 гласа – малко над 2%.

„Изтънчената“ реплика за полицая, който не пуска протестиращите да излязат на АМ „Тракия“, която искат да блокират, не е случайно изпусната от общинарката от „Възраждане“. Тя снима видео, в което говори за служителя на реда и дори сама го е публикувана във Фейсбук.
С обидата към орган на реда, Михайлова показва  явно неуважение към обществото, тъй като открито обижда полицай, в качеството му  на орган на власт, назначен в наряд. Още повече, че думите са отправени от общински съветник, чийто призиви са именно за ред и законност!
Обидата и клеветата са противоправни деяния, насочени срещу личността на конкретен човек, целящи пряко да въздействат негативно върху нея. Те най-често засягат чувството за чест и достойнство на човека, или увреждат неговия авторитет и добро име в обществото, професионалната му или творческа репутация. Но могат да го унижат и по друг начин, най-често пред други лица, които присъстват. А клетвата на Общинските съветници гласи: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната ……….”
Сега въпросът е:,,Ще има ли оставка и реакция от политическото ръководство на ,,Възраждане“ или ще се премълчи за да бъде пример такова поведение?

Публикувахте от Искра Михайлова в Вторник, 4 август 2020 г.