Граждани на Стара Загора с колективна жалба срещу протестиращите на пътя Стара Загора – Хасково

В нея те изразяват притеснението и възмущението си от безчинствата, които се извършват ежедневно на Републиканския път намиращ се на летище Стара Загора от 10-20 човека, които са вечните протестиращи “палаткаджии” от Стара Загора. Гражданите сме принудени да обикаляме по заобиколни пътища, което не мислим, че е справедливо. Всички имаме права, да изразяваме свободно мнението си, да протестираме и т.н., но правата ни стигат до там, докъдето не започнем да вредим на други.

В този ред на мисли, ние гражданите от Стара Загора сме против незаконното блокиране на пътя от протестиращите, които дни наред създават неудобство на хиляди хора от града и околните села. Блокадата затруднява и логистиката и дистрибуция на стоки, което води до допълнителни разходи за фирмите и ограничаване на разноса на хранителни продукти в селата. Потърпевши са и органите на реда, които са под постоянен натиск от протестиращите. Налага им се да търпят обиди и провокации.
Редовно в социалните мрежи се приканва към сблъсъци с хора, които са против протестите. Обиди и заплахи за физическа саморазправа към всеки, опитал се да застане по какъвто и да било начин срещу тяхната „кауза”.

Това поведение точно изразява състав на престъпление по чл.325 ал.1 НК. – хулиганство.
Търсим вашето съдействие, за прекратяване на тези хулигански действия и съответните санкции за нарушаване на човешки права от незаконният протест.

Действията на групичката вечно протестиращи „палаткаджии” са недопустими и не трябва да се толерират. Разбираме, че според Конституцията, всички граждани имаме право да изразяваме мнението си, но не за сметка на голяма част от гражданите, а по законен установен ред.

Ние също сме граждани на тази държава и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно придвижване и спокойствие.

Молим ви да предприемете незабавно необходимите законови мерки и да премахнете незаконните катуни по пътищата. Молим да защитите правата на голямата част от гражданите, на които ни писна от безчинствата на група хора, с явни политически амбиции разположили се върху публична държавна собственост с цел да нарушават правата на гражданите и изпитване на тяхното търпение.

С уважение от всички граждани на Република България, които сме против протестиращите и техните действия спрямо гражданите и органите на реда.

Това не трябва да се толерира и допуска, се казва в жалбата. Тя е придружена от подписка.