Пожарникари благодарят на кмета на Дълбоки

Благодарствен адрес до кмета на старозагорското село Дълбоки изпрати комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН Стара Загора.  В него се казва, че в процеса на локализирането на сложния пожар, възникнал на 25 юли 2020 г. , кметът Бальо Иванов  е бил неотлъчно до огнеборците и подпомагал извършването на пожарогасителните действия. Според комисар Колев кметът има съществен принос за своевременното овладяване на възникналата ситуация.

Огънят лумва около 16.30 часа на 25 юли 2020 г. северно от село Дълбоки. Пламъците тръгват от местността “ Сечен камък”, където само преди ден, пак от това място започва друг пожар, но той е овладян бързо.

Заради недостъпния терен се гаси само ръчно. И тъй като вятърът е на страната на огъня -за кратко време стихията се разпростира на широк фронт във всички посоки.

На помощ на огнеборците и доброволците се включват и военни от Втора механизирана бригада. Огънят е спрян от три страни и пожарът потушен.

„Тази награда не е само за мен. Тя е за всички доброволци от селото, които помагаха за овладяването на стихията. Искам да благодаря на пожарникарите и военните, без тях нямаше да се справим“, развълнувано коментира Бальо Иванов.

Той подчерта, че Благодарственият адрес ще бъде сложен на видно място в кметството на село Дълбоки.