Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа по бързо производство 38-годишен мъж за държане на наркотични вещества с цел разпространение

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство Т.С., на 38 г., за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал. 3 от Наказателния кодекс. Обвиняемият е задържан от служители на Първо РУ на МВР – гр. Стара Загора при проведена Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с държане и разпространение на наркотични вещества.

На 13 август 2020 г., в гр. Стара Загора, при извършено претърсване и изземване в дома на обвиняемия Т.С., са намерени и иззети наркотични вещества – 490,28 грама метамфетамин и 105,02 грама марихуана, сумата от 16 200 лв., ел. везна и стъклена колба.  Обвиняемият Т.С. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 14 август 2020 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение «задържане под стража» спрямо него.

Разследването по случая продължава.