По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишен шофьор за управление на автомобил след употреба на наркотици

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.А., на 31 г., за това, че на 10.08.2020 г., в гр.Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес“, след употреба на наркотични вещества – опиати и метамфетамин, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс. На 11.08.2020 г. обвиняемият А.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 10 август 2020 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият А.А. управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес“,  и бил спрян за полицейска проверка. След извършен тест е установено, че е шофирал след употреба на наркотични вещества. Обвиняемият А.А. е бил осъждан.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът  е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А.. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.