По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишен мъж, привлечен като обвиняем за участие в телефонна измама

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Б., на 41 г., за извършено на 10.08.2020 г. в гр. Стара Загора престъпление по чл.211, вр.чл.210, ал.1, т.1, вр. чл. 209, ал.1, вр. чл. 20, ал.4 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е било установено, че М.Б. и 15-годишно момиче, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага, подпомогнали неустановено лице да възбуди и поддържа заблуждение у 86-годишна жена, относно обстоятелството, че съществувала опасност измамници да вземат спестяванията от банковата й сметка и за да предотрвати това трябвало да предаде парите на съхранение на органите на полицията, с което на пострадалата е била причинена имотна вреда в размер на 4 800 лв.

Определението на Районен съд – Стара Загора, от 14 август 2020 г., не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Разследването по случая продължава.