Покана към петимата кандидати за председател на БСП за дебат в Стара Загора

Старозагорските социалисти поканиха петимата кандидати за председател на БСП на дебат за бъдещето на партията. Предизборната среща ще се проведе на 19-ти август, сряда, от 18:00 ч. в  зала 1 на комплекс „Верея”.

Поканата е отправена към Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков да представят вижданията си за развитието на партията, коалиционната политика в лявото пространство и в управлението на страната. В предизборния дебат кандидатите ще споделят и най-важното, което днес БСП може да предложи на обществото в условията на политическа криза (икономика, върховенство на закона, данъчна система, здравеопазване, образование и др.).

Срещата се очаква да започне с встъпително експозе на всеки от кандидатите и ще завърши с въпроси от присъстващите. Прекият избор за председател на Българската социалистическа партия ще се проведе на 12-ти септември, ако се стигне до балотаж, той ще бъде на 19-ти септември. Националният съвет реши 50-ият конгрес на БСП да заседава на 26-ти септември.