По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 30-годишен мъж на 10 месеца затвор за държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол – тютюн за пушене

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Е.А., на 30 г., за това, че на 13.07.2020 г., в гр. Стара Загора,  в условията на продължавано престъпление, разпространявал и държал  акцизни стоки –  с общо нетно  тегло – 19, 983 кг тютюн за пушене (за лула и цигари),  на обща стойност 3 596 лева, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон  –  престъпление по чл.234, ал. 1 вр. чл.26 ал.1от Наказателния кодекс.

На 13 юли 2020 г., в гр.Стара Загора, Е.А. посетил офис на куриерска фирма, където предал за изпращане 36 пакета, съдържащи тютюн за пушене. Те били адресирани до лица от цялата страна. Е.А. носел в себе си още 4 кг от акцизната стока. Тютюнът бил иззет от полицейски служители, които пристигнали на място и извършили проверка.

По споразумението между прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на Е.А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от  10 месеца при първоначален „строг“ режим.

Определението на съда е окончателна и е влязло в сила.