Седем деца от старозагорска детска градина с награди от международен конкурс

Специални награди за рисунки получиха седем деца от старозагорската детска градина №25 „Ален мак“. Те са участници в Седмия международен конкурс  за детска рисунка „Дружат деца на планетата“, който се провежда в Беларус. Идеята му е да се укрепят международните и културните връзки между страните, и изявите на талантливи деца. Конкурсът се организира от Министерство на образованието на Република Беларус, Националния център за художествено творчество на деца и младежи и Организацията на обединените нации в Беларус.

В конкурса участват деца от  4 до 16 години. Събрани са 4500 живописни и графични творби на малки художници от 27 различни страни по света.

Темата т. г. е посветена на изменението на климата – един от глобалните проблеми, които сега стоят пред човечеството. Идеята е да се предадат, с помощта на художествени образи, проблемите, които създава изменението на климата и да се покаже какво може да се направи за защита на природата.

Журито е определило 86 победители в номинациите „Живопис“, „Графика“ и „Смесена техника“ в четири възрастови групи. В първата  4-6 г. седем малки творци от ДГ „Ален мак“  са получили отличия. Това са: Никол Красимирова Михалева от втора група, Виктория Иванова Иванова от трета група, Мирослав Миленов Матев от трета група, Владимир Петков Петков от трета ,,А” група, Пламена Георгиева Желева от трета ,,А” група, Александра Тихомирова Иванова от четвърта група и Цветелина Господинова Икономова от четвърта група.

„ Честита награда трудолюбиви деца. Тези отличия са огромна радост за вашите преподаватели и за всички нас. Продължавайте все така упорито да творите и сбъдвайте мечтите си“, сподели Меглена Бакърджиева, директор на детското заведение.