От началото на епидемията заболели с COVID-19 са 422 души

От началото на епидемията от COVID-19 в Стара Загора са 422 души са заболели от коронавирус. От тях активни са 165. Починалите в областта са 18 човека.

В лечебни заведения към момента са настанени 17 души, от които 15 са без нужда от реанимационни грижи, а двама са на апаратна вентилация .

В УМБАЛ “Проф д-р Стоян Киркович”  има 143 болнични легла за лечение на болни с коронавирусна инфекция, като има готовност за разкриване на още 25 легла.

15 реанимационни легла е възможността да разкрие старозагорската болница, ако има по-голям натиск за системата с възможност и за още 20, които в момента обслужват пациенти, които имат нужда от дихателна реанимация.

В МБАЛ Казанлък има разкрити 10 легла, няма настанени пациенти.

В УМБАЛ Тракия има готовност за разкриване на структура с легла и това са трите лечебни заведения определени със заповед на министъра на здравеопазването да поемат пациенти с коронавирус.

При по голям натиск има възможност за разкриване на допълнителни легла

В момента Министерството на здравеопазването поръчва 2 324 000 броя ръкавици, 2,4 милиона калцуни, над 20 000 литра дезинфекцант и 1,5 милиона хирургични маски. По този начин ще се зареди Националният склад, а от Логистично-координационния център ще ги разпределят към системата на РЗИ и към всички, които са подали заявки.