Стартира есенната обработка против кърлежи в Община Стара Загора

На 12 септември стартира есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Община Стара Загора. Тя ще започне с дезакаризация на социалните и детски заведения, след което ще продължи впаркове, детски площадки и обществени сгради на територията на град Стара Загора и селата от общината. Обработката на тревните площи в детските и социалните заведения в града се извършва едновременно от три  екипа на 12.09 (събота).

На 14 септември (понеделник) в 20,00 часа ще започне дезакаризацията на площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. Два часа по-късно (22,00 часа) ще бъдат третирани и тревните площи на територията на административно бюро „Център“.

На следващия ден, 15 септември, от 20,00 часа ще се обработва района на административно бюро „Железник“. От 22,00 часа ще бъде извършено пръскане при административно бюро „Изток“.

Според предварително утвърдения график – на 16 септември, понеделник, ще се извършва дезакаризация с начален час 18,00 часа на Гробищния парк. Час по-късно ще се извърши пръскане на тревните площи на територията на административно бюро „Зора“.  В 20,00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21,00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Лозенец“.

От 18 до 23 септември ще стартира дезакаризацията в селата на територията на община Стара Загора.

Обработката ще се извърши с биоцида Сайръс 10 ЕВ.

Фирмата изпълнител запазва правото си на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.