По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишна жена за кражба на 200 лева

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.С., на 41 г., привлечена като обвиняема по досъдебно производство за това, че на 13.08.2020 г., в село Хрищени, общ. Стара Загора, е отнела чужди движими вещи – пари сумата от 200 лева, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена в условията на повторност при немаловажен случай – престъпление по чл.195, ал.1, т.7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата Т.С. живеела в с. Хрищени и се познавала с пострадалата. На 12.08.2020 г. тя била в дома й, като помагала за разчистване на двора. На 13.082020 г., Т.С отново отишла в имота. Тя забелязала, че портмонето на пострадалата е поставено в платнена торба, оставена в беседка на двора. Докато пострадалата работела в двора, обвиняемата взела 200 лева от портфейла й, след което си тръгнала.

Т.С. е криминално проявена и осъждана за умишлени престъпления от общ характер. Деянието на 13.08.2020 г. е извършено в условията на повторност, докато изтърпява наказание „пробация“ за кражба.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.С. е извършила деянието, за което е привлечена като обвиняема и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Т.С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.