„Писта Стара Загора“ събира елита на автомобилния спорт на 26 и 27 септември

На 26 и 27 септември (събота и неделя), в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. То е трети кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 27 септември, от 10.30 часа, на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 13.00 часа.

Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна.  „Започна записването на участниците и отново очакваме екипите на най-добрите пилоти у нас“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора. „Трасето е добре познато – 2.8 км, а групите са четири „Лада“, „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“, допълни Бояджиев. Между сериите зрителите ще могат да се насладят на специално подготвено дрифт шоу.

Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старозагорски спортист, както и купи за всички класове и отборно класиране. И тази година ще има приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

Сред проявите на събитието ще бъде и дефиле на нови автомобили. По време на него ще бъдат представени модели от множество различни марки и модели.

Организатори са Община Стара Загора, АСК – Стара Загора и Автомобилната федерация България.