Наградиха малка художничка от Стара Загора

Специална грамота, с която е удостоена със званието „Най-големият малък приятел на природата и животните“,  получи днес Никол Красимирова от трета група на Детска градина „Ален мак“ в Стара Загора. Рисунката на малката старозагорска художничка е отличена  в  Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ с представителна изложба в Народното събрание. Идеята е най-малките да представят в рисунки грижовно отношение към животните и природата.

На церемонията по награждаването присъстваха Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности, Татяна Димитрова, началник на Регионално управление на образованието Стара Загора, Станимира Димитрова, началник- отдел „Образование“ в Община Стара Загора, Анелия Калчева, старши експерт в отдел „Образование“, Желязко Богданов, директор на 11 основно училище ,,Николай Лилиев” и представители на РИОСВ.

Наградата на малката художничка връчи Станимира Димитрова и пожела щастливо детство и все по-големи творчески успехи. Никол получи и подарък от Община Стара Загора.

Иванка Сотирова връчи специалната грамота на Детска градина „Ален мак“ и припомни, че тук изобразителното изкуство е традиция и успехите на възпитаниците на детското заведение са все по-големи. Тя похвали и техните преподаватели, които с възрожденски дух и плам обучават децата в тънкостите на рисуването.

След това официалните гости, заедно с директора на детската градина, се включиха в оформянето на короната на „Дървото на хармонията“ – талисман на детските номинации.

Идеята на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение е подкрепяна от народните представители на Република България. От Фондацията се надяват да продължат вълнуващия екоурок за бъдещето на планетата и мисията на човека да съхрани природата, да защити животните и да осигури надежда на човечеството.