Проблеми в „Берое” и „Черно море” преди мача помежду им в събота

Контузията на вратаря на „Берое” Душан Перниш в кръста е почти напълно отшумяла и опитният страж вече провежда тренировки с основната група играчи. Все още обаче той не може да се натоварва на 100 процента и завръщането му в игра засега се отлага. Словакът ще остане извън групата за съботното домакинство на “Черно море” от шестия кръг на efbet лига, както и трайно травмираните Никола Маринов , Карлос Охене и Радослав Апостолов. С по-леки контузии са Александър Василев и Кийлън Лебон, на които треньорският щаб също няма да може да разчита срещу варненци. До последно под въпрос е и атакуващият полузащитник  Ибрахима Конте, който напусна принудително последния двубой срещу „Славия” в София, спечелен с 2:0.

Двама от основните футболисти в състава на „Черно море” също са аут за гостуване под Аязмото. Капитанът Даниел Димов изтърпява наказание, а за Матиас Курьор предстои сватба. Стефан Станчев, който пропусна домакинството срещу ЦСКА заради разтежение, попадна в групата. В нея се завръща и изтърпелият наказание Родриго.

Срещата между „Берое” и „Черно море” е в събота от 18:45 на градския стадион в Стара Загора и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.